Tel: 052/47 33 06
Fax: 052/47 41 27
Meulenbroekstraat 5
9220 Hamme
info@dap-simardboeykens.be

Acupunctuur

Oosterse geneeskunde voor honden en katten.

Oosterse geneeskunde voor honden en katten.

Reeds 15 jaar lang wordt in onze praktijk dit onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde toegepast. Acupunctuur wordt gebruikt om te helpen bij het herstel na neurologische aandoeningen (oa. verlamming,...) en geeft een pijnstillend effect bij orthopedische problemen (artrose, gewrichtsoperatie,...) zonder nevenwerkingen.

Acupunctuur is een Oosterse geneeswijze waarbij er naalden in het lichaam geprikt worden om u te helpen genezen. Het is een methode om het lichaam aan te moedigen zich op natuurlijke wijze te herstellen en beter te functioneren. De Westerse diergeneeskunde en de Oosterse geneeswijze kunnen hier elkaar aanvullen en ondersteunen. Het is dan ook een meerwaarde om beide werkwijzen te kennen.

Het prikken van naalden in de acupunctuurpunten van het zenuwstelsel stimuleert de spieren, ruggengraat en hersenen om chemische stoffen te laten vrijkomen. Deze chemische stoffen zullen ofwel het aanvoelen van de pijn veranderen, ofwel ervoor zorgen dat er andere chemische stoffen en hormonen vrijkomen die het eigen interne regelingssysteem beïnvloeden. De verbeterde energie- en biochemische balans geproduceerd door acupunctuur resulteert in het stimuleren van de natuurlijke genezingsvermogens van het lichaam.

Let wel! Acupunctuur wordt enkel toegepast als aanvullende therapie en niet ter vervanging van de gangbare medische zorgen.

 

Wenst u graag meer informatie over acupunctuur bij hond en kat? Aarzel dan niet om contact op te nemen via 052/47.33.06!

 

Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikerservaring.